Udstyr og sikkerhed

Udstyr

Der trænes i gi. Både karate og judo gi’er kan anvendes, men erfaringen siger at judo gi’er holder længst. Der kan bæres alm. t-shirt under gi’en.
Klubben har en lille beholdning af gi’er som kan købes til fordelagtig pris, og ellers henviser vi normalt til Nippon Sport på Frederiksberg.

De første par gange kan du sagtens nøjes med at par træningsbukser og en t-shirt som kan tåle at blive hevet lidt i.

For en sikkerheds skyld skal alle deltagere inden træningens begyndelse sørge for at fjerne alle smykker, samt diverse hårspænder i metal. Alle deltagere skal også sørge for at have korte klippede negle, for at undgå at komme til at rive hinanden.

Sikkerhed
Klubbens instruktører har modtaget førstehjælpskursus. Herudover har enkelte modtaget udvidet førstehjælpskursus, og klubbens medlemmer tæller derudover en uddannet førstehjælps instruktør samt massør, så vi er godt rustede hvis noget skulle gå galt. På grund af dette er vi også meget opmærksomme på om der opstår farlige situationer, og uheld og skader er derfor yderst sjældne.

Vigtigt vedr. forsikring
Jiu-Jitsu er selvforsvar, men betragtes af forsikringsselskaberne som kampsport. Dette betyder, at ikke alle forsikringer/forsikringsselskaber dækker eventuelle skader under træning.
Så hvis du træner Jiu-Jitsu eller er forældre til et barn som træner, bør I undersøge om forsikringen dækker, eller om der skal tegnes en tillægsforsikring.